събота, 1 март 2014 г.

alright alright alright...

Oscar night is nigh!
Като по традиция,всяка година си пиша предположенията.Главно за да мога после да кажа "Ха..знаех си"или"Това е тъпо."(Все още не мога да повярвам че American Hustle е номиниран,this is complete bullshit).
Anyway без да се бавим повече ето ги my predictions.

BEST PICTURE
Окей,любимият ми филм от годината беше Her.Но колкото и да си обичам Joaquin Phoenix,съм абсолютно убедена че 12 Years a Slave ще спечели.Той е невероятен филм,който не мисля че някой,който притежава основна човешка емпатия,може да изгледа повече от веднъж.

BEST ACTOR IN A LEADING ROLE
Отново,колкото и да искам Лео да си получи Оскара най-после,не мисля че има особено голям шанс срещу Chiwetel Ejiofor и Matthew McConaughey.И двете роли са толкова важни и толкова емоционално изтощителни,така че няма начин единият от тях да не спечели.

BEST ACTRESS
Тук вече нямам двоумения.Cate Blanchett е невероятна.И филма е много по-добър от последните на Уди Алън.+Освен това много много харесвам Cate Blanchett.

BEST ACTOR IN A SUPPORTING ROLE
Jonah Hill was really funny and stuff,обаче Jared Leto.Същото като с Mathew McConahey-ролята е твърде тежка и твърде важна за да не спечели.

BEST ACTRESS IN A SUPPORTING ROLE
Lupita Nyong'o.Същото като по-горе.Важна и тежка роля,която просто емоционално изтощителна,че няма начин да не спечели.

BEST ANIMATED FEATURE
Frozen или The Wind Rises.Frozen e най-добрият филм на Дисни от доста дълго време и имам чувството е предвещава нов Disney Renaissance.И много се надявам хората да го вземат за пример за това как да пишат добри женски герои.The Wind Rises,въпреки че липсва типичният фантастичен елемент(филмът е по истински случай) на Miyazaki,пак има най-важната част на всеки негов филм-силните герои и чувството за wonder и невинност.И освен това през целият филм ми беше толкова тъжно за главният герой,особено след като прочетох за самолетите на Jiro.

BEST CINEMATOGRAPHY
Gravity.То това е целият филм общо взето.Няма кой знае колко запомнящи се герои,но начина по който е сниман е невероятен,въпреки че през цялото време докато го гледах бях ужасена.Много би ми се искало да спечели Inside Lleywyn Davis.Там има толкова много пракрасно компизирани кадри и тоналността допълва филма толкова идеално.

BEST COSTUME DESIGN
The Great Gatsby.Общо взето единственото хубаво нещо във филма.И най-впечатляващите костюми от номинираните.

DIRECTING
Steve McQueen или Мartin Scorsese.И двамата са невероятни режисьори и са успяли идеално да изкарат възможно най-много от актьорите си.

MUSIC
Let it go.This song is like a fucking battle cry.Най-хубавото за песента е че можеш да я пригодиш за себе си толкова лесно.Целият герой на Елса е като една голяма метафора за всички хора,които са принудени да крият част от себе си,заради другите.Нямаше по-точно време когато тази песен да се появи.

WRITING ADAPTED SCREENPLAY
12 Years a Slave или Wolf of Wall Street.

WRITING ORIGINAL SCREENPLAY
Her.Не е само най-добрият филм за годината,но и най-оригиналният филм от доста време насам.


2 коментара:

  1. омг, нямам търпение за утре
    ще се тъпчем и ще ги псуваме
    взема съм some new junk :*

    ОтговорИзтриване